TRACTAMENT NEUROLÒGIC INFANTIL

 

 El primer que tindrem en compte, abans de parlar d'ampliar aquest apartat, és que estem parlant de nens, motiu pel qual es traballarà molt activament perque es sentin a gust i tinguin ganes de treballar per la seva millora.

 

Patologies a les quals s'aplica el Tractament Neurològic Infantil:

 

 

PARÀL·LISIS CEREBRAL INFANTIL, és un grup de trastorns del desenvolupament del moviment i la postura causant de la limitació de l'activitat que son atribuits a una agressió no progressiva sobre un cervell en desenvolupament en la etapa fetal o en els primers anys de vida. S'acompanya de transtorns sensorials cognitius, parla, de percepció i/o conductuals.

 

El Tractament.

Es treballarà la regulació del Tó muscular, la sedestació, bipedestació i/o marxa.

Tot depenent de l'afectacio del nen/a es valorarà cada cas de manera indivual establint una mitjana de pauta de sessions entre 3 i 5 setmanals.

 

ACCIDENTS CEREBROVASCULARS (AVC), coneguda també com a ICTUS

Interrupció més o menys repentina del fluxe sanguini en una regió del cervell, dona lloc a una isquémia i una pèrdua de la funció de la que és responsable l'àrea del cervell danyada.

 

Hi han dos tipus d'ICTUS:

- L'Isquèmic: Reducció brusca de la circulació per un taponament. És el més comú.

- L'Hemorràgic: Ruptura de la paret d'un vas sanguini. 

 

El tractament.

Es treballarà la regulació del tó de l'hemicos afectat, potenciant les capacitats perdudes degut a la lesió soferta; manipulació, activitats de la vida diària, bipedestació i/o marxa.

En funció de cada cas es marcarà una pauta de 3 a 5 sessions setmanals.

 

 

TRAUMATISME CRANIOENCEFÀLIC (TCE), és una alteració en la funció neurològica a causa d'una força traumàtica externa. 

Les lesions més habituals son les contusions per cop i contracop, les contusions per el roçament amb estructures òsees de la base del crani. La lesió provoca un fort edema cerebral i la conseqüència de la pèrdua de conciència o coma. La profunditat de la pèrdua de conciència i la durada de la mateixa son dos dels marcadors principals per establir la severitat del dany cerebral.

 

El tractament.

Està focalitzat a millorar al màxim les funciones que han quedat afectades i que són totalment diferents en un cas que en un altre. S'ha demostrat que la intensitat del tractament està directament lligada amb la recuperació del pacient. 

En funció de cada cas s'establiràn de 3 a 5 sessions setmanals.

 

 

LESIÓ MEDUL·LAR. És la lesió de la mèdul·la espinal que pot generar la pèrdua d'algunes funcions, moviments i/o sensibilitat per sota del nivell de lesió.

Les causes son els traumatimes (accidents de trànsit, accidents laborals), malalties (Tumors).

Les lesions medul·lars poden ser:

Complertes: No existeix movilitat sensibilitat ni cap funció per sota de la lesió.

Incomplertes: Poden ser capaç de moure, sentir o tenir més funcions a un costat del cos que a l'altra.

 

El tractament.

Amb els pacients amb Lesió Incomplerta es traballarà per potenciar les parts no afectades, la sensibilitat i en els casos que ho requereixin i permetin realitzar la bipedestació i/o marxa.

En el cas dels pacients amb Lesions Complertes es tractarà la part superior de la lesió sobretot en els problemes d'esquena degut a la sedestació que provoca contractures.

Una pauta habitual de sessions és de 3 a 5 cops setmana, depenent del cas.

 

 

TUMORS CEREBRALS. Creixement incontrolat de cèl·lules derivades de component cerebral (tumor primari) o de cèl·lules tumorals localitzades en altres àrees de l'organisme (metàstasi). 

Els tumors poden produir síndromes focals que es manifesten en quadres clínics característics en funció de l'àrea cerebral que s'està veient afectada.

 

El tractament.

Segons a on es trobi l'àrea afectada es traballarà uns aspectes o uns altres com l'equilibri, la força, la marxa, la manipulació...

Cada cas serà valorat individualment, estant la mitja de sessions per setmana entre 3 i 5.

 

                   Autonomia                   Neurorehabilitació i Fisioteràpia

            Girona        

     

      Anna Collado  

     Fisioterapeuta   

Col. 6826

Diplomatura de Postgrau en Neurorehabilitació

(Institut Guttmann)

Terapeuta Bobath

 

C/ Pare Coll 4Bis Local 1

17005 Girona

 

 

     Per una primera valoració                           GRATUÏTA                                       TRUQUI'NS AL:                          972 23 82 14           

 

 

O bé faci servir el nostre formulari de contacte

 

 

Autonomia Neurorehabilitació Girona a les xarxes socials

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Autonomia Neurorehabilitació i Fisioteràpia Tel. 972 23 82 14 C/ Pare Coll, 4Bis Local 1. 17005 Girona. Mail. autonomia.neurorehabilitacio@gmail.com

Llamar

E-mail